Å være datter til en mor med fibromyalgi

Å være datter av en mor med fibromyalgi er vanskelig, det kan sikkert sette en belastning på dette mor-datter forholdet fordi det noen ganger føles mer som et forhold mellom deg og din mors fibromyalgi enn et forhold mellom deg og din mor.Jeg lærte at det er gode dager og dårlige dager.

Dagene trenger hun mer støtte, hjelp, mer positive ord, kjærlighet, etc., og det er dager da hun trenger plass fordi hun føler seg litt mer galskap, litt mer emosjonell og litt mer frustrert. Jeg vet ikke om noen andre, men jeg var velsignet med en ganske fantastisk mamma! Han som er en flott modell, en som viser mye styrke og utholdenhet. Jeg lærte mye fra moren min, men jeg vil at hun skal vite at selv om fibromyalgi kan være fryktelig og kan gjøre livet uutholdelig noen ganger, mamma, håper jeg at du vet at jeg elsker deg til månen og tilbake og alltid vil være, uansett hva.

Å være datter av en mor med fibromyalgi, fikk meg til å innse og akseptere det faktum at det vil være dager da mamma vil trenge meg til å gå til byen for å handle fordi kjøring i byen, går rundt i butikken og bærer tunge poser, kan gjøre henne virkelig trøtt og virkelig skadet.

Det blir dager når hun trenger en ekstra klem. Det blir ting som vil bli savnet, for eksempel korskonserter eller sportsbegivenheter, fordi det blir så verre i morgen å komme seg opp, bli klar og sitte i en ubehagelig auditoriumstol i 2 timer.

Men jeg lærte at jeg ikke bryr meg om at hun savner noen av disse tingene, fordi jeg vet at hun alltid tenker på meg når jeg gjør dem, og hun er alltid spent på å høre om dem når jeg kommer hjem.

Å være datter til en mor med fibromyalgi kan være vanskelig fordi noen dager du føler deg så hjelpeløs, noe som er en av de verste ting! Å se på at din mor lider og kjemper er vanskelig, og å vite at hun vil gjøre mer enn kroppen sin, gjør at hun er så vanskelig å se.

Mor, jeg håper bare du vet at jeg er her for de gode dagene og de dårlige også. Jeg er alltid der som et solid grunnlag for deg. En skulder å gråte på de ikke så gode dagene, en person å le uncontrollably med de gode ekstra dagene, en person å gi tilbake til de mest frustrerende dagene, og jeg er også her for å prøve å sette et smil på ansiktet ditt hver gang dag. Fordi selv om jeg er datter til en mor med fibromyalgi, er jeg også datter til en jævla god mamma!

“Jeg elsker deg galt!”

Kjærlighet, din “punkin”

av   Haley Puddicombe

Et takk fra en mor med fibromyalgi til sine døtre

Livet har sikkert vært vanskelig siden denne tilstanden har reist sitt stygge hode. Mitt liv har blitt snudd opp og det blir aldri det samme igjen. Men det gjelder ikke bare meg, det gjelder også deg. Jeg skjønner og jeg prøver å forstå at livet mitt som jeg har kjent det aldri vil bli det samme. Men jeg lærer også at livet, som du vet, også har endret seg. Jeg vet ikke når ting begynte å forandre seg, men når jeg ser tilbake på jentene er små, husker jeg mange morsomme øyeblikk, mye latter og mange opplevelser.

Da vi ble eldre, klarte vi fremdeles å ha utrolig moro og masse latter. Men de siste årene har ting blitt forandret. Jeg har aldri sagt nei til det vi hadde i butikken for dagen. Shopping, familie turer, camping, alt vi ønsket å gjøre som en familie. Livet mitt begynte å bremse, mitt fysiske velvære var langt fra det det en gang var. Jeg har nå lært at jeg har denne sykdommen kalt fibromyalgi.

Ting vil bare ikke være det samme. Du jentene så meg forandre seg og sakte. Jeg er ikke lenger i stand til å gjøre det jeg pleide å gjøre, og jeg vil ikke kunne gjøre ting med deg som før. Få familier forstår hva fibromyalgi er, eller hvordan det påvirker en familie. Men siden den første dagen, siden jeg lærte at ting ikke gikk bra med meg, har du utviklet seg, du har lært at ting skulle bli annerledes, du har aldri spurt det, du har nettopp fulgt. Du har aldri stilt spørsmålstegn ved denne nye virkeligheten som du har å gjøre med.

Du jenter har lært at de tingene jeg pleide å gjøre, kan jeg ikke gjøre lenger. Du har lært at noen dager presser jeg meg ytterligere enn jeg burde. Og den største tingen du lærte, var jo mer mor du pleide å ha. Det er en stor ting for en 17-årig og en 13-årig, men ingen av dere lurte på hva som skjedde, hvorfor det skjedde, eller hvordan det ville påvirke deg. Nå måtte jentene tilpasse seg til en ny normal, som jeg måtte, og likevel savnet du aldri et slag.

Du har lært å vite når jeg trenger ekstra hjelp, når jeg trenger deg til å handle for meg, eller når jeg bare trenger tid alene. Du har lært å lese ansiktet mitt og vet når ting ikke går bra, og du ser ut til å vite ting som kan hjelpe meg. Siden jeg står overfor denne tilstanden, har du også lært at noen ganger var stemningen min uforutsigbar, lykkelig ett minutt, gal neste, og i tårer kort tid etterpå. Du må ha lært den harde måten at noe humør er uforutsigbart.

Men du rir med det og ikke stille spørsmål. Jeg pleide å delta i alle skole- og fritidsaktiviteter, men nå, hvis det er en dårlig dag, forstår du at å komme til aktiviteter kan forårsake mer smerte og gjøre neste dag mer ubehagelig, og du er mer så omfattende. Du jenter, du synes alltid å vite når mamma trenger litt mer kjærlighet og litt mer oppmerksomhet.

Krammer og kyss, “favoriserer”, shopping, husarbeid og alle de daglige tingene jeg trenger hjelp, vet du når det trengs. Siden denne nye virkeligheten har blitt vårt liv, har du aldri gitt opp håp for meg eller for meg. Det er noe ikke noe barn i din alder skulle måtte håndtere, men du klarer det med nåde og styrke. Du har aldri avskrevet hvem jeg er nå, eller får meg til å føle seg mindre som en mor.

Små gester som klemmer og kyss, blomster, hjelp rundt huset, eller sender meg på sofaen når du vet at jeg har gjort mye, betyr det mer enn du noen gang vet. Jeg er en ganske heldig mor på mange måter. Viktigst, jeg er den stolte moren til to utrolige jenter som jeg elsker på månen og tilbake. Min “punkin” og min “boo” … Jeg elsker deg mer enn du noen gang vet!

Les også Relatert artikkel:   Brev fra Dylan, 10 år gammel “Min mor lider av fibromyalgi”

Datteren til et fibrromyalgioffer skrev et dikt på vår Facebook-side som berørte oss og mange av dem i vårt nettbaserte fellesskap. Vi håper du vil være så inspirert som vi er. “Fibromyalgi”  Alt som allerede har blitt endret i blikket på et øye, hvorfor min mor, bare hvorfor. Det er en uhelbredelig sykdom som ikke vil gå vekk, leve med det i vårt hjem hver dag. En sykdom forårsaket av hyperaktive nerver, forårsaker ødeleggelse som det tjener. Ikke en dag går uten smerte. Levende med fibromyalgi setter alle de andre prioritetene på baksiden. Noen dager vil vi se eller gå til kjøpesenteret, men i andre dager forblir vi hjemme og rir på ballen. En dag vil hun ikke ha vondt i hodet hennes, Neste dag i ubehagelig smerte i senga. Dag etter dag, natt etter natt, sammen som den vi kjemper. For fibromyalgi er poengsummen alltid null, min mor, min mor er min helt.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *