At være datter af en mor med fibromyalgi

At være datter til en moder med fibromyalgi er svært, det kan helt sikkert lægge en belastning på dette mor-datter forhold, fordi det nogle gange føles mere som et forhold mellem dig og din mors fibromyalgi end et forhold mellem dig og din mor. Jeg lærte at der er gode dage og dårlige dage.

Dage har hun brug for mere støtte, hjælp, mere positive ord, kærlighed osv., Og der er dage, hvor hun har brug for plads, fordi hun føler sig lidt mere skør, lidt mere følelsesmæssig og lidt mere frustreret. Jeg ved ikke om nogen andre, men jeg var velsignet med en temmelig fantastisk mor! Han som er en god model, en der viser meget styrke og udholdenhed. Jeg lærte meget af min mor, men jeg vil have hende at vide, at selvom fibromyalgi kan være forfærdeligt og kan gøre livet uudholdeligt nogle gange, mor, jeg håber du ved, at jeg elsker dig til månen og tilbage og altid vil være, uanset hvad.

At være datter til en mor med fibromyalgi fik mig til at indse og acceptere det faktum, at der vil være dage, hvor mor vil have mig til at gå til byen for at shoppe, fordi du kører i byen, går rundt i butikken og bærer tunge poser, kan gøre hende virkelig træt og virkelig såret.

Der bliver dage, hvor hun har brug for et ekstra kram. Der vil være ting, der vil blive savnet, som korkonserter eller sportsbegivenheder, fordi det bliver så meget værre i morgen at komme op, gøre sig klar og sidde i en ubehagelig auditoriumstol i 2 timer.

Men jeg lærte at jeg ikke har noget imod, hvis hun savner nogle af disse ting, fordi jeg ved, at hun altid tænker på mig, når jeg gør dem, og hun er altid begejstret for at høre om dem, når jeg kommer hjem.

At være datter til en moder med fibromyalgi kan være svært, fordi nogle dage du føler dig så hjælpeløs, hvilket er en af ​​de værste ting! At se din mor lide og kæmpe er svært, og at vide, at hun vil gøre mere end sin krop fysisk tillader, at hun er så svært at se.

Mor, jeg håber bare, du ved, jeg er her for de gode dage og de dårlige. Jeg er altid der som et solidt fundament for dig. En skulder til at græde på de ikke så gode dage, en person at le uncontrollably med de gode ekstra dage, en person til at give tilbage til de mest frustrerende dage, og jeg er også her for at prøve at lægge et smil på dit ansigt hver dag. Fordi jeg selv er datter til en mor med fibromyalgi, er jeg også datter til en forunderlig god mor!

“Jeg elsker dig gal!”

Kærlighed, din “punkin”

af   Haley Puddicombe

Et tak fra en mor med fibromyalgi til hendes døtre

Livet har helt sikkert været svært, da denne betingelse har rejst sit grimme hoved. Mit liv er blevet vendt på hovedet, og det vil aldrig være det samme igen. Men det gælder ikke kun for mig, det gælder også for dig. Jeg indser, og jeg forsøger at forstå, at mit liv som jeg har kendt det aldrig vil være det samme. Men jeg lærer også, at livet, som du ved, også har ændret sig. Jeg ved ikke, hvornår tingene begyndte at ændre sig, men når jeg ser tilbage på piger, er små, husker jeg mange sjove øjeblikke, masser af griner og mange eventyr.

Da vi blev ældre, lykkedes det os stadig at have utrolig sjov og masser af griner. Men i de senere år har tingene ændret sig. Jeg har aldrig sagt nej til hvad vi havde i butikken for dagen. Shopping, familie ture, camping, alt vi ønskede at gøre som en familie. Mit liv begyndte at bremse, mit fysiske velvære var langt fra det, det engang var. Jeg har nu lært, at jeg har denne sygdom kaldet fibromyalgi.

Ting vil bare ikke være det samme. Du piger så mig ændre og sænke. Jeg er ikke længere i stand til at gøre de ting, jeg plejede at gøre, og jeg kan ikke gøre ting med dig som før. Få familier forstår, hvad fibromyalgi er, eller hvordan det påvirker en familie. Men siden den første dag, siden jeg lærte at det ikke var godt med mig, har du udviklet dig, du har lært, at ting skulle være anderledes, du har aldrig spurgt det, du har lige fulgt. Du har aldrig stillet spørgsmålstegn ved denne nye virkelighed, som du har at gøre med.

Du piger har lært, at de ting, jeg plejede at gøre, kan jeg ikke gøre mere. Du har lært, at nogle dage skubber jeg mig længere end jeg burde. Og den største ting du lærte var, jo mere mor du plejede at have. Det er en stor ting for en 17-årig og en 13-årig, men ingen af ​​jer undrede sig over, hvad der foregik, hvorfor det skete, eller hvordan det ville påvirke dig. Dine piger skulle nu justere til en ny normal, som jeg måtte, og alligevel savnede du aldrig et slag.

Du har lært at vide, hvornår jeg har brug for ekstra hjælp, når jeg har brug for dig til at handle for mig, eller når jeg bare har brug for tid alene. Du har lært at læse mit ansigt og vide, hvornår tingene ikke går godt, og du synes at kende ting, der kunne hjælpe mig. Da jeg står over for denne betingelse, har du også lært, at nogle gange var mine humør uforudsigelige, lykkelige et minut, skør det næste og i tårer kort efter. Du skal have lært den hårde måde, at enhver stemning er uforudsigelig.

Men du kører med det og spørger ikke det. Jeg plejede at deltage i alle skole- og fritidsaktiviteter, men nu, hvis det er en dårlig dag, forstår du, at at komme til aktiviteter kan forårsage mere smerte og gøre dagen mere ubehagelig, og du er mere omfattende. Du piger, du synes altid at vide, hvornår mor har brug for lidt mere kærlighed og lidt mere opmærksomhed.

Krammer og kys, “favoriserer”, shopping, arbejde og alle de daglige ting, som jeg har brug for hjælp, du ved, hvornår det er nødvendigt. Siden denne nye virkelighed er blevet vores liv, har du aldrig givet op for mig eller for mig. Det er noget, du ikke bør have i din alder, skal håndtere, men du styrer det med nåde og styrke. Du har aldrig afskrevet hvem jeg er nu, eller får mig til at føle sig mindre som en mor.

Små bevægelser som krammer og kys, blomster, hjælper rundt om huset eller sender mig på sofaen, når du ved, at jeg har gjort meget, betyder det mere end du nogensinde ved. Jeg er en ret heldig mor på mange måder. Vigtigst er jeg den stolte mor til to utrolige piger, som jeg elsker på månen og tilbage. Min “punkin” og min “boo” … Jeg elsker dig mere end du nogensinde kan vide!

Læs også Relateret artikel:   Brev fra Dylan, 10 år gammel “Min mor lider af fibromyalgi”

Datteren til et fibromyalgioffer skrev et digt på vores Facebook-side, der rørte os og mange af dem i vores online-fællesskab. Vi håber du vil være så inspireret som vi er. ”Fibromyalgi”  Alt, hvad der allerede er blevet ændret i blink i øjet, hvorfor min mor, bare hvorfor. Det er en uhelbredelig sygdom, der ikke vil gå væk, leve med det i vores hjem hver dag. En sygdom forårsaget af hyperaktive nerver, der forårsager destruktion som det tjener. Ingen dag går forbi uden smerte. Levende med fibromyalgi sætter alle de andre prioriteter i ryggen. Nogle dage vil vi se eller gå til indkøbscenteret, men i andre dage forbliver vi hjemme og kører bolden. En dag vil hun ikke have smerter i hendes hoved. Næste dag i ubehagelig smerte i sengen. Dag efter dag, nat efter aften, sammen som den vi kæmper. For fibromyalgi er scoren altid nul, min mor, min mor er min helt.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.