Bensmerter med fibromyalgi: mulige årsager

En fysioterapeut arbejder på en patients ben.
 Er dine smerter i benene en del af fibromyalgi eller noget andet? Heltebilleder / Getty Images

Fibromyalgi kan forårsage smerter overalt og overalt og i enhver grad. Det gør det virkelig svært at identificere  andre  kilder til smerte – vi har en tendens til bare at afskrive dem som fibromyalgi. Jeg har gjort det mere end én gang, men heldigvis spørger min læge altid, hvor jeg har ondt, og hun har været i stand til at finpudse på problemer, som jeg ikke vidste, at jeg havde.

En nylig kommentar fra en læser fandt virkelig øje med mig, fordi den beskrev noget, jeg først tilskrev fibro og senere lærte var noget andet helt:

”Når jeg bliver stresset på arbejdspladsen, eller hvis jeg har problemer med de ansatte, får jeg uudholdelige smerter ned ad begge ben. Det føles som shin splints. Dette varer flere dage ad gangen. Jeg har svært ved at gå. Jeg trækker næsten mine fødder. Når jeg kommer hjem, lå jeg på sofaen i en fosterstilling og klipper i smerter. ”-Karen

Da jeg beskrev denne type smerter til min reumatolog, gjorde hun en smule rundt på mine ben og fortalte mig, at jeg havde noget, der hedder iliotibial band (ITB) syndrom. Det er typisk en løberes skade (ja, jeg ved – jeg prøvede ikke at grine!), Men jeg må undre mig over, om de slappe bindevæv, vi har, kunne bidrage til det. Selvfølgelig kan jeg ikke sige, at det  er,  hvad Karen har, men det er bestemt noget at spørge lægen om. Den gode nyhed er, nogle enkle strækøvelser kan virkelig hjælpe.

ITB-syndrom

Det iliotibiale bånd løber ned ad ydersiden af ​​låret, fra hoften til knæet. Når det imidlertid forværres og ITB-syndrom udvikler sig, kan det skade ondt i din fodbue. Da jeg talte med min læge om det, var smerten alvorlig og forstyrrede virkelig min søvn (hvilket allerede var dårligt nok, tak!) Efter et par dage med at gøre de rigtige strækninger begyndte det dog meget bedre.

Dette kan hjælpe dig med at komme i gang med ITB-strækninger:

  • Stående strækning

Bortset fra strækningerne har jeg haft held og lykke med capsaicin på mine kalve (vær forsigtig – det kan brænde) og med skiftende varme og is lige ved hoften. Jeg kan også begynde at få akupunktur til det på min læge anbefaling.

Andre muligheder

Noget andet, der kan forårsage denne shin-splint smerte, og det er almindeligt med fibromyalgi, er myofascial smertesyndrom. Triggerpoints.net har en fantastisk illustration af, hvordan triggerpunkter i hoften (x’erne) forårsager udstrålende smerter (de røde områder) nede på benets yderside: Lateral Leg Pain. (Dette websted er et  must  for alle med MPS.)

Er det muligt for fibromyalgi at efterligne smerterne ved skinnebensskinner / ITB-syndrom / myofascial smertsyndrom? Jo da. Når det kommer til smerter, er fibromyalgi en jack-of-all-handel. Men det er værd at undersøge andre muligheder, fordi disse andre årsager til smerter normalt er meget lettere at behandle. Har denne side hjælpsom?

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *