Fibromyalgi får mig att känna att jag har blivit slagna av osynliga älvor

Fibromyalgi smärta för mig känns som att jag har slagits av osynliga älvor. Jag har beskrivit det så här tidigare i en annan artikel och jag kommer att upprepa den igen. Jag beskriver det så här, även om det är underhållande, hoppas jag att det ger människor en fras för att kommunicera smärtarnas slumpmässiga, irriterande och irriterande natur.

Jag blev först smärtsam medveten om mitt tillstånd när jag en gång vaknade gråt mitt på natten eftersom det kändes som att någon hade slått mig. Jag var desorienterad och rörde försiktigt med mina armar och ben. Jag kände mig förslagen men kunde inte se några blåmärken. Jag tittade runt mitt sovsal och försökte hitta en skyldige, men mitt rum var tomt utan tecken på en paus i. Jag var stubbad. Abruptness av smärta och tyngden av mina lemmar fångade mig överraskande. Jag tappade hjärnan och försökte komma ihåg om jag hade bärt något tungt dagen innan eller hade kört maraton och inte kom ihåg. Nej, det här var bara de första symtomen på min fibromyalgi.

Relaterat: När du blir sjuk och ord om empowerment börjar misslyckas

Jag beskriver ofta intensiteten på smärtan som ständigt stickas med nålar samtidigt som jag slås av en hammare i djupet av min kropp.

Det finns tillfällen då jag plötsligt ropar överraskande eftersom det ärligt känns som att någon har knivit mig med en kniv från insidan av ryggen. Jag fångar mig innan jag vänder mig för att muntligen attackera gärningsmannen, för – du gissade det! – Det är min kropp som är gärningsmannen.

Och det finns tillfällen då smärtarnas skärpa och långvariga karaktär lämnar mig att andas. Jag har fått min bror skämtande ifrågasätta om jag arbetade. Mitt ansikte är koncentrerat och jag försöker hålla i min rop, men ofta kan jag inte. Smärtan skriker bokstavligen från min kropp med mig som rullar från styrkan i den.

Fibromyalgi smärta manifesterar sig annorlunda för varje person. Och tyvärr med den ständiga debatten om den faktiska vetenskapliga naturen hos fibromyalgi, ofta beskriver människor symtom på supportforum, och frågar desperat om varje manifestation av smärta är en del av tillståndet eller något annat …

Relaterat: Mening som gjorde det möjligt för mig att dela min kroniska smärthistoria

För tillfället kommer jag fortsätta använda den misshandlade av osynliga älvshistorien.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *