Jeg kan ikke være den “perfekte husmor” med fibromyalgi, og det er fint

Af: Alicia Thompson

Jeg må indrømme, jeg var et meget usædvanligt barn. Jeg voksede op med at se madlavningsshows, Martha Stewart og “I Love Lucy.” Jeg drømte om at være den ideelle husmor fra halvtredserne med et upåklageligt hus. (Jeg ved, ring til mig gammeldags, men jeg fandt det sjovt). En dag forestillede jeg mig at gøre det detaljerede arbejde, som Martha Stewart tog sig tid til at gøre. Jeg forestillede mig at lave gourmetretter, hjemmelavet brød, frisk smør og tid til at sy, lave håndværk, rense og dyrke en have. Jeg drømte, at det en dag ville være, godt, perfekt.

Da jeg endelig havde min store drøm, planlagde jeg alle de måder, jeg ønskede at bruge min tid som husmor. Jeg var nødt til at holde mit hus upåklageligt, lave mad hver nat og arbejde på sjove håndværk i min fritid. Endelig bør du have tid til at lave alle de sjove projekter, du havde drømt om. Jeg var nødt til at gøre vores hjem til et hjem, og jeg var begejstret!

Men det fungerede ikke som planlagt. (Og ærligt, jeg har bemærket, at det er fint!)

Et år efter jeg blev gift, opdagede jeg, at jeg havde fibromyalgi. Jeg havde kæmpet træthed og smerte, som forhindrede mig i at gøre de fleste af de ting, jeg havde planlagt. Jeg fandt mig selv tilbragte de fleste dage liggende på min sofa, ser fjernsyn og drømte om alle de projekter, jeg ønskede at gøre.

I mine rigtig gode dage gik jeg ud over mine grænser og forsøgte at gøre alt, hvad der var på min liste. Igen og igen prøvede jeg for hårdt og endte med meget smerte ved at gøre noget i uger. Jeg var så frustreret, at ligegyldigt hvor hårdt jeg prøvede, holdt min krop overgivet.

Det er ikke let at acceptere, at min krop ikke har styrke eller energi til at følge mine idealer. Jeg tilbragte måneder med at føle sig skyldig, doven og ubrugelig. Frustrationen ved at skuffe mig var nok den største hindring jeg måtte overvinde.

Vanskelighederne og frustrationerne i andres reaktioner på vores sygdom diskuteres ofte i samfundet af kroniske sygdomme. Men vi kæmper mere end andres forventninger. Nogle dage må vi kæmpe for vores.

RESSOURCER AF DET NATIONALE SAMARBEJDE AF FIBROMYALGIEN

Bliv involveret i fibromyalgi 
om fibromyalgi 
In vivo med fibromyalgi: hvad er der næste? 
Endelig indså jeg, at jeg skal tage et skridt tilbage og finde ud af, hvad der virkelig betyder noget. Min mand forsikrede mig igen og igen om, at jeg var for svært på mig selv, men det tog mig lang tid at indse, at han havde ret. Han er ligeglad, hvis vores hus er upåklageligt; han er ligeglad, hvis vi har fastfood nogle nætter; Han er ligeglad med at nogle dage kommer han ud af sengen. Mine venner går ikke ind i mit hus og dømmer mig ikke, fordi det ikke er så rent som jeg tror, ​​det burde være. Mest af tiden bemærker mine venner og familie ikke engang de ting, som jeg finder mine mest frustrerende fejl.

Ærligt var jeg nødt til at indse, at jeg kan komme ud af krogen. Jeg behøver ikke at være Martha Stewart. Jeg behøver ikke at have alt i mit liv for at være perfekt. Nogle gange er vi bare nødt til at bremse og nyde skønheden i livet, selv i kaos.

Del dette:

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.