Jeg kan ikke være den “perfekte husmoren” med fibromyalgi, og det er greit

Av: Alicia Thompson

Jeg må innrømme at jeg var et veldig uvanlig barn. Jeg vokste opp med å se matlagingsprogrammer, Martha Stewart og “I Love Lucy.” Jeg drømte om å være den ideelle husmor fra femtiårene med et upåklagelig hus. (Jeg vet, ring meg gammeldags, men jeg fant det morsomt). En dag hadde jeg tenkt å gjøre det detaljerte arbeidet som Martha Stewart tok seg tid til å gjøre. Jeg har forestilt meg å lage gourmetretter, hjemmelaget brød, ferskt smør og tid til å sy, lage håndverk, rydde og dyrke en hage. Jeg drømte at det en dag ville være, vel, perfekt.

Da jeg endelig hadde min store drøm, planla jeg alle måtene jeg ville bruke min tid som husmor. Jeg måtte holde huset mitt uklanderlig, lage mat hver kveld og jobbe med morsomme håndverk under fritiden min. Til slutt bør du ha tid til å gjøre alle de morsomme prosjektene du hadde drømt om. Jeg måtte gjøre hjemmet vårt hjem og jeg var begeistret!

Men det fungerte ikke som planlagt. (Og ærlig, jeg har lagt merke til at det er greit!)

Et år etter at jeg ble gift, oppdaget jeg at jeg hadde fibromyalgi. Jeg hadde kjempet tretthet og smerte, noe som forhindret meg i å gjøre de fleste av de tingene jeg hadde planlagt. Jeg fant meg selv å tilbringe de fleste dagene på sofaen min, så på fjernsyn og drømte om alle prosjektene jeg ønsket å gjøre.

I mine veldig gode dager gikk jeg utover mine grenser og prøvde å gjøre alt som var på listen min. Igjen og igjen prøvde jeg for hardt og endte opp med mye smerte å gjøre noe i uker. Jeg var så frustrert at uansett hvor hardt jeg prøvde, ble kroppen min overgitt.

Det er ikke lett å akseptere at kroppen min ikke har styrke eller energi til å følge mine idealer. Jeg tilbrakte måneder med å være skyldig, lat og ubrukelig. Frustrasjonen til å skuffe meg var nok det største hinderet jeg måtte overvinne.

Vanskeligheter og frustrasjoner av andres respons til vår sykdom diskuteres ofte i samfunnet av kroniske sykdommer. Men vi kjemper mer enn forventningene til andre. Noen dager må vi kjempe for oss.

RESSURSER FOR DET NATIONALE SAMARBEIDET AV FIBROMYALGIA

Bli involvert i fibromyalgi 
om fibromyalgi 
In vivo med fibromyalgi: hva er neste? 
Endelig innså jeg at jeg må ta et skritt tilbake og finne ut hva som virkelig betyr noe. Min mann forsikret meg igjen og igjen at jeg var for vanskelig på meg selv, men det tok meg lang tid å innse at han hadde rett. Han bryr seg ikke om huset vårt er upåklagelig; han bryr seg ikke om vi har fastmat noen netter; Han bryr seg ikke om at noen dager går han ut av sengen. Mine venner går ikke inn i huset mitt og dømmer meg ikke fordi det ikke er så rent som jeg tror det burde være. Mesteparten av tiden merker mine venner og familie ikke en gang på tingene jeg finner mest frustrerende feil.

Ærlig talt måtte jeg innse at jeg kan gå av kroken. Jeg trenger ikke å være Martha Stewart. Jeg trenger ikke å ha alt i livet mitt for å være perfekt. Noen ganger må vi bare bremse og nyte livets skjønnhet, selv i kaos.

Dele denne:

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *