Jos rakastat fibromyalgiaa sairastavaa henkilöä, koe voimakasta kipua, joka vaihtelee päivittäin ja tunneittain.

Jos rakastat fibromyalgiaa sairastavaa henkilöä, koe voimakasta kipua, joka vaihtelee päivittäin ja tunneittain. Emme voi ennustaa sitä. Joten haluamme sinun ymmärtävän, että joskus asiat on peruutettava viime hetkellä ja se häiritsee meitä yhtä paljon kuin sinäkin.

Haluamme sinun tietävän, että meidän on opittava hyväksymään kehomme sen rajojen kanssa, ja se ei ole helppoa. Fibromyalgialle ei ole parannuskeinoa, mutta yritämme lievittää oireita joka päivä. Pyydämme, ettemme kärsi tästä.

Monta kertaa tunnemme olevamme hukkua ja emme pysty käsittelemään enemmän stressiä kuin me. Jos mahdollista, älä lisää kehoni stressiä.

Vaikka näytämme hyvältä, emme tunne hyvää. Olemme oppineet elämään jatkuvan tuskan suurimman osan ajasta. Kun näet meidät onnellisiksi, se ei välttämättä tarkoita, että meillä ei ole ongelmia, me vain hoidamme sen. Jotkut ihmiset ajattelevat, ettemme voi olla niin pahoja, jos olemme hyviä. Kipu ei ole. Se on krooninen “näkymätön” sairaus, eikä meillä ole helppoa saada sitä.

Ymmärrä, koska emme voi työskennellä emmekä ole epämääräisiä. Väsymyksemme ja kipumme ovat arvaamattomia, ja siksi meidän on tehtävä muutoksia elämäntyyliimme. Jotain, joka näyttää yksinkertaiselta ja helpolta tehdä, ei ole meille ja voi aiheuttaa paljon väsymystä ja kipua. Ei välttämättä jotain, mitä teimme eilen, voimme tehdä tänään, mutta se ei tarkoita, ettemme voi tehdä sitä.

Joskus olemme masentuneita. Ketä ei masentaisi vahva ja jatkuva kipu? On osoitettu, että masennus esiintyy fibromyalgiassa yhtä usein kuin missä tahansa muussa kroonisen kivun tilassa. Se antaa meille tuskaa olla masentunut, mutta meitä masentaa kipu ja kyvyttömyys tehdä sitä, mitä olemme käyttäneet. Meistä tuntuu myös pahalta, kun lääkärit, perheenjäsenet ja ystävät eivät saa tukea ja ymmärrystä. Ymmärrä minua, tuellasi ja apullasi kipuni.

Kun nukkumme koko yön, emme lepää tarpeeksi. Fibromyalgiaa sairastavilla ihmisillä on huono unenlaatu, mikä antaa pahimman päiväkivun, joka nukkuu huonosti.

Meille ei ole helppoa pysyä yhdessä asennossa (vaikka istuimissa) pitkään. Se antaa meille paljon ongelmia ja toipuminen vie aikaa. Miksi et jätä joitain toimintoja, koska tiedämme, että tämä tekijä vahingoittaisi meitä. Joskus tuntuu hyvältä, että tiedämme seuraukset.

Emme tule hulluiksi, jos unohdamme joskus yksinkertaisia ​​asioita, sanat, henkilön nimen tai väärän sanan. Nämä ovat kognitiivisia ongelmia, jotka ovat osa fibromyalgiaa, varsinkin päivinä, jolloin meillä on paljon kipua. Se on outo asia sinulle ja minulle. Nauramme kuitenkin yhdessä ja autamme säilyttämään huumorintajumme.

Useimmat fibromyalgiaa sairastavat ihmiset tuntevat tämän tilan hyvin, jotkut lääkärit ja toiset, koska olemme joutuneet kouluttamaan itsemme ymmärtämään kehoamme. Joten ole hyvä, jos tarjoat minulle “parannuskeinoa”, älä tee sitä. Ei siksi, että en arvosta apua tai parannusta, vaan siksi, että pysyn ajan tasalla ja olen kokeillut monia asioita.

Olemme erittäin onnellisia, kun meillä on päivä, jolla on vain vähän tai ei lainkaan haittaa, kun nukkumme, kun teemme jotain, mitä emme ole saavuttaneet pitkään aikaan, kun ymmärrämme.

Arvostamme suuresti kaikkea mitä olet tehnyt ja voit tehdä minulle; Sisältää ponnistelut tiedottamiseksi ja ymmärtämiseksi. Pienet asiat merkitsevät minulle paljon ja tarvitsen sinun auttavan minua. Ole lempeä ja kärsivällinen. Muista, että olen edelleen väsynyt tässä ruumiissa. Yritän oppia elämään päivästä toiseen uusien rajojeni kanssa ja säilyttämään toivon huomenna. Auta minua nauramaan ja näkemään ihmeelliset asiat, jotka Jumala antaa meille.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.