Er zijn drie hoofdtypen van pijn bij fibromyalgie: hyperalgesie, allodynie en paresthesie.

Chronische pijn       is slechts een van de vele symptomen die      fibromyalgie      bijna altijd  laat  , maar voor mij is de meest común.El pijn beïnvloedt elk aspect van mijn lieve vida.Pago voor alle fysieke activiteiten die ik doe; Zelfs de kleinste taak kan leiden tot een grote toename van mijn symptomen. De pijn van fibromyalgie is uniek vanwege de ernst, complexiteit en meerdere betrokken systemen. Er zijn drie belangrijke vormen van pijn bij fibromyalgie:       hyperalgesie, allodynie en paresthesie.

Hyperalgesie vertaalt zich letterlijk in buitensporige pijn:      “Hyper” betekent overmaat en “algeia” betekent pijn. Het is de medische term voor het intensiveren van pijn bij fibromyalgie Allodynie is de pijn die je voelt als je de huid aanraakt of wrijft, bijvoorbeeld lichte druk op kleding of een lichte massage veroorzaakt pijn of een licht briesje dat op de huid blaast Het is overgevoelig voor prikkels die normaal geen pijn veroorzaken Paresthesie is een vreemd nerveus gevoel dat voelt als kruipen, tanden, brandwonden, jeuk of getallen, zoals een emotie in het midden van de voet of een branderig gevoel in de Maar om eerlijk te zijn, die woorden betekenen heel weinig voor diegenen die geen fibromyalgie hebben. Om vervolgens aan mensen te geven die geen idee hebben wat het betekent om deze pijnlijke en slopende ziekte te leiden,1. Verbranding van de huid. Soms is mijn huid lijkt te zijn in vlammen, is cruda.Imagínese uren in de zon zonder zonnebrandcrème en neem dan een duik in de zee en zout water branden beschadigde huid. Dus kleed je ‘s nachts en wrijf je kleding tegen je piel.Cuando u fibromyalgie, kan kleding alleen leiden tot pijn, heb je geen zonlicht nodig. 2. Acute / brandende pijn Dit is een pijn die ik vooral moeilijk kan dragen. Het is zo hevig dat ik adem krijg. De pijn komt in golven en gaat gepaard met misselijkheid. 3. Pijn in de gewrichten. Mijn pijn in mijn gewrichten is een bonzende en kloppende pijn. Dit heeft vooral invloed op mijn knieën, maar het kan ook andere gebieden beïnvloeden. 4. spierpijnMijn spieren zijn nog steeds pijnlijk. Zelfs de kleinste activiteit zorgt ervoor dat ze kloppen en verbranden. Ik vind het onmogelijk om me kalm te voelen als mijn spieren pijn doen, het stoort me. 5. Spierspasmen Elke dag spierspasmen  ervaren, ze zijn bijna constant. Het is alsof hij je lichaam niet onder controle heeft, alsof sommige onvoorziene krachten je manipuleerden. 6. Acute pijn Voel dat iemand je gebruikt als een voodoo-pop. 7. Tussen een kloppende en kloppende pijn. Ik weet zeker dat dit een technische term is, maar ‘een kruising tussen jeuk en verbranding’ is de beste manier om het te beschrijven. Het zit diep in de spieren en het is onmogelijk om het te krassen. Het veroorzaakt ook een schok in het getroffen deel van mijn lichaam. 8. Kneuzergevoel.Niet alleen op de huid, maar ook aan de binnenkant voelt het fijn en gevoelig aan. De thorax en de ribbenkast lijken vaak opgezwollen, wat ademhalen pijnlijk kan maken (kostokondrale pijn). 9. Falen van het hele lichaam. Als ik overgevoelig ben, voel ik dat ik een onaangenaam gevoel over mijn hele lichaam heb, de geringste aanraking of beweging veroorzaakt een bonzende pijn rond mijn lichaam. 10. Stijfheid Stel je een gezonde persoon voor die naar de sportschool gaat na maandenlange inactiviteit. Hef gewichten op en train je hele lichaam. De volgende dag voelen ze zich stijf en hebben ze moeite met bewegen. Een persoon met fibromyalgie wordt elke ochtend wakker en voelt zich zo. Het lijkt erop dat hij een jurk onder de huid droeg, twee maten te klein. 11. Bestraalde pijnIk voel pijn die een centraal punt heeft, maar straalt vanaf dat punt uit. De pijn kan beginnen vanaf de rug, maar ook via de benen, bijvoorbeeld. 12. Pijn veroorzaakt door contact. Zelfs de kleinste aanraking van een geliefde kan pijn veroorzaken. Ik moet twee zeer grote maten hebben gemaakt van zacht en naadloos materiaal. Ik gebruik zachte en platte schoenen van groter formaat en ik moet mijn haar knippen omdat ze me veel pijn in de huid veroorzaken. Aanraken veroorzaakt veel van de pijnen die ik heb beschreven. 13. Migraine / hoofdpijnIk denk niet dat op een dag zonder hoofdpijn, het te wijten kan zijn aan spanning. Migraine wordt verergerd door stress en hormonen. Als ze aanvallen, zal ik arbeidsongeschikt zijn, ik verlies mijn zicht en de pijn is zo intens … De geringste beweging, aanraking of geluid stuurt een kloppende pijn rond mijn hoofd en gezicht. 14. Kietelen van de huid. Het lijkt erop dat er duizend insecten rond mijn huid zijn gekomen. Eigenlijk is het best eng. 15. Overgevoeligheid. Op sommige dagen is het geluid ondraaglijk. In een oogwenk voel ik pijn, misselijkheid, duizeligheid, trillen en een dreigende paniekaanval. Maar het is niet alleen lawaai, het is ook overgevoelig voor geur, licht en aanraking. Ja, een sterke parfumgeur kan me pijn doen. 16. Prikkelbare darm syndroom.Fibromyalgie wordt vaak geassocieerd met andere aandoeningen, zoals het prikkelbare darm syndroom (IBS). In tegenstelling tot wat mensen misschien denken, manifesteert de pijn van IBS zich niet alleen in de darm maar ook naar andere delen van het lichaam, vooral in de rug. Het is een scherpe en brandende pijn. Het gas dat gevangen zit in een al ontstoken darm is een van de meest pijnlijke symptomen van IBS, het is overweldigend. Pijn is niet het enige symptoom van fibromyalgie, maar het is het symptoom dat de meest negatieve impact heeft op mijn leven en mijn gezondheid. 

Deel dit:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *