Ik kan niet de ‘perfecte huisvrouw’ zijn met fibromyalgie, en dat is OK.

Door: Alicia Thompson

Ik moet toegeven dat ik een vrij ongewoon kind was. Ik ben opgegroeid met kookshows, Martha Stewart en “I Love Lucy”. Ik droomde ervan om de ideale huisvrouw uit de jaren vijftig te zijn met een smetteloos huis. (Ik weet het, noem me ouderwets, maar het klonk als leuk voor me.) Ik stelde me ooit voor dat ik de gedetailleerde ambachten zou maken waar Martha Stewart op de een of andere manier tijd voor had gevonden. Ik stelde me voor gastronomische maaltijden, zelfgebakken brood, verse boter te koken en nog steeds tijd te hebben om te naaien, te knutselen, schoon te maken en te tuinieren. Ik droomde ervan ooit goed te zijn.

Toen ik eindelijk mijn grote droom had, plande ik alle manieren waarop ik mijn tijd als huisvrouw zou gebruiken. Ik zou mijn huis brandschoon houden, elke avond koken en in mijn vrije tijd aan leuke ambachten werken. Ik kreeg eindelijk tijd om alle leuke projecten te doen waarvan ik had gedroomd. Ik zou van ons huis een thuis maken, en ik was verrukt!

Maar het ging helemaal niet zoals ik gepland had. (En eerlijk gezegd, ik heb me gerealiseerd dat dat goed is!)

Ongeveer een jaar nadat ik getrouwd was, ontdekte ik dat ik fibromyalgie had. Ik had geworsteld met vermoeidheid en pijn die me ervan weerhielden de meeste dingen te doen die ik had gepland. Ik merkte dat ik de meeste dagen op mijn bank lag en tv zat te kijken en droomde van alle projecten die ik wilde doen.

Op mijn echt goede dagen dreef ik mezelf over mijn grenzen heen en probeerde ik alle dingen op mijn lijst te doen. Keer op keer duwde ik mezelf te hard en eindigde ik in te veel pijn om wekenlang iets te doen. Ik was zo gefrustreerd dat het niet uitmaakte hoe hard ik het probeerde, mijn lichaam bleef maar op mij uitdraaien.

Het is niet gemakkelijk om te accepteren dat mijn lichaam niet de kracht en energie heeft om mijn idealen bij te houden. Ik heb maandenlang me schuldig, lui en nutteloos gevoeld. De frustratie om mezelf teleur te stellen was waarschijnlijk de grootste hindernis die ik moest overwinnen.

Zo vaak bespreken degenen in de chronische ziektegemeenschap de moeilijkheden en frustraties van de reacties van anderen op onze ziekte. Maar we bestrijden meer dan de verwachtingen van andere mensen. Sommige dagen moeten we de onze bestrijden.

MIDDELEN VAN DE NATIONALE FIBROMYALGIA-VERENIGING

Raak betrokken bij fibromyalgie 
Over fibromyalgie 
Leven met fibromyalgie: wat biedt de toekomst? 
Ik realiseerde me eindelijk dat ik een stapje terug moest doen om erachter te komen wat er echt toe doet. Mijn man verzekerde me keer op keer dat ik veel te hard voor mezelf was, maar ik kon me moeilijk realiseren dat hij gelijk had. Het maakt hem niet uit of ons huis brandschoon is; het maakt hem niet uit of we op sommige avonden fast food hebben; hij vindt het niet erg dat ik op een dag alleen maar uit bed kom. Mijn vrienden komen mijn huis niet binnen en beoordelen me omdat het niet zo schoon is als ik denk dat het zou moeten zijn. Vaker wel dan niet, mijn vrienden en familie merken niet eens de dingen die ik vind mijn meest frustrerende fouten zijn.

Ik moest echt beseffen dat ik mezelf kan loslaten. Ik hoef geen Martha Stewart te zijn. Ik hoef niet dat alles in mijn leven gewoon perfect is. Soms moeten we gewoon wat rustiger aan doen en genieten van de schoonheid van het leven, zelfs in de chaos.

Mijn leven is niet perfect. En daar ben ik OK mee

Referencehttps: //www.ushealthmag.co

Deel dit:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *