Det er tre hovedtyper av smerte i fibromyalgi: hyperalgesi, allodyni og parestesi.

Kronisk smerte       er bare ett av mange symptomer som      fibromyalgi       nesten alltid  viser  , men for meg er det mest común.El smertene påvirker alle aspekter av min kjære vida.Pago for alle fysiske aktiviteter som jeg gjør; Selv den minste oppgaven kan føre til en stor økning i mine symptomer. Smerten av fibromyalgi er unik på grunn av alvorlighetsgrad, kompleksitet og flere systemer involvert. Det er tre hovedtyper av smerte i fibromyalgi:       hyperalgesi, allodyni og parestesi.

Hyperalgesi oversettes bokstavelig talt som overdreven smerte:      “Hyper” betyr over og “algeia” betyr smerte. Er den medisinske termen for intensiverer smerten fibromialgia.La allodyni er smerten du føler når du berører eller gni piel.Por eksempel lett trykk på klær eller lett massasje forårsaker smerte eller en svak bris blåser på huden hypersensitive til stimuli som normalt ikke føre .no dolor.La parestesi er en merkelig nervøs følelse som føles som noe krypende, tenner, svie, kløe eller tall, som en følelse i midten av foten eller en brennende følelse i espalda.Pero å være ærlig, disse ordene betyr lite for de som har fibromialgia.Entonces, for å gi folk som ikke har noen anelse om hva det betyr å leve denne smertefulle og ødeleggende sykdom,1. Brenning av huden. Noen ganger synes huden min å være i brann, det ser rå ut. Tenk deg å tilbringe timer under sola uten solkrem og deretter ta et bad i sjøen og saltvann som brenner skadet hud. Så klær deg om natten og gni klærne mot huden din. Når du har fibromyalgi, kan klær bare forårsake denne smerten, du trenger ikke sollys. 2. Akutt / brennende smerte Dette er en smerte som er spesielt vanskelig for meg å bære. Det er så alvorlig at det får meg til å puste. Smerten kommer i bølger og ledsages av kvalme. 3. Smerte i leddene. Min smerte i leddene mine er en bankende og bankende smerte. Dette påvirker hovedsakelig knærne mine, men det kan også påvirke andre områder. 4. muskel smerteMine muskler er fortsatt sår. Selv den minste aktivitet gjør det umulig å slå og quemar.Me meg rolig når musklene verke, det gjør meg urolig. 5. Spierspasmen  Opplever muskelkramper hver dag, de er nesten konstante. Det er som om han ikke kontrollerte kroppen din, som om noen uforutsette styrker manipulerte deg. 6. Akutt smerte Føler at noen bruker deg som en voodoo dukke. 7. Mellom en bankende og bankende smerte. Jeg er sikker på at det er et teknisk begrep for dette, men “en krysning mellom kløe og svie” er den beste måten describirlo.Es dypt i musklene og det er umulig å ripe den . Det forårsaker også et sjokk i den berørte delen av kroppen min. 8. Bruise sensasjon.Ikke bare huden, men også innvendig, føles knust og sensible.El bryst og brystkassen vanligvis vises hoven, noe som kan gjøre puste er smertefull (kostokondral smerte). 9. Feil i hele kroppen. Når jeg er overfølsom, føler jeg at jeg har en ekkel følelse i min cuerpo.El minste berøring eller bevegelse sender en bankende smerte rundt kroppen min. 10. Stivhet Forestill deg en sunn person som går på treningsstudioet etter måneders inaktivitet. Løft vekter og trene hele kroppen. Neste dag føler de seg stive og har problemer med å bevege seg. En person med fibromyalgi våkne opp hver morgen og føle así.Parece iført en kjole under huden, to mindre størrelser. 11. Bestrålet smerteJeg har smerte som har et sentralt punkt, men utstråler fra det punktet. Smerten kan starte fra baksiden, men også gjennom bena, for eksempel. 12. Smerter forårsaket av kontakt. Selv den minste berøring av en elsket kan forårsake smerte. Jeg må ha to svært store størrelser i mykt og sømløst materiale. Jeg bruker myke og flade sko av større størrelse, og jeg må kutte håret mitt fordi de gir meg mye smerte i huden. Berøring forårsaker mange av de smertene jeg har beskrevet. 13. Migrene / hodepineJeg tror ikke at en dag er ikke en hodepine, kan det være grunn til tensión.Las migrene er forverret av stress og hormoner. Hvis de angriper, jeg bo incapacitado.Pierdo syn og smerten er så intens … Den minste bevegelse, berøring eller lyd sender en bankende smerte rundt hodet mitt og ansiktet. 14. kribling i huden. Det virker tusen insekter har eksistert huden min. Egentlig er det ganske skremmende. 15. overfølsomhet. Noen dager lyden er uutholdelig. På et øyeblikk føler jeg smerte, kvalme, svimmelhet, skjelvinger og truende panikkanfall. Men det er ikke bare støy, det er også overfølsom å lukte, lys og berøring. Ja, en sterk duft av parfyme skade meg. 16. irritabel tarm syndrom.Fibromyalgi er ofte forbundet med andre forhold, for eksempel irritabel tarmsyndrom (IBS). I motsetning til hva folk kan tenke, er smerten av IBS ikke bare åpenbar i tarmen, men utstråler også til andre deler av kroppen, spesielt i ryggen. Det er en skarp og brennende smerte. Gassen som er fanget i en allerede betent tarm er en av de mest smertefulle symptomene på IBS, det er overveldende. Smerte er ikke det eneste symptomet på fibromyalgi, men det er symptomet som har den mest negative effekten på livet mitt og helsen min. 

Dele denne:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *