Der er tre hovedtyper af smerte i fibromyalgi: hyperalgesi, allodyni og paræstesi.

Kronisk smerte       er blot et af de mange symptomer, som      fibromyalgi      næsten altid  viser  , men for mig er det det mest almindelige. Smerter påvirker alle aspekter af mit liv. Dyrt betaling for alle de fysiske aktiviteter, jeg gør Selv den mindste opgave kan føre til en stor stigning i mine symptomer. Smerten ved fibromyalgi er unik på grund af sværhedsgraden, kompleksiteten og de involverede multiple systemer. Der er tre hovedtyper af smerte i fibromyalgi:       hyperalgesi, allodyni og paræstesi.

Hyperalgesi oversættes bogstaveligt talt som overdreven smerte:      “Hyper” betyder igen og “algeia” betyder smerte. Er den medicinske betegnelse for at intensivere den smerte fibromialgia.La allodyni er den smerte, du føler, når du rører eller gnide piel.Por eksempel let tryk på tøj eller let massage forårsager smerte eller en let brise blæser på huden overfølsomme over for stimuli, der normalt ikke forårsager .co.uk dolor.La paræstesi er en mærkelig nervøs fornemmelse, der føles som noget kravlende, tænder, brændende fornemmelse, kløe eller tal, som en følelse i midten af ​​foden eller en brændende fornemmelse i espalda.Pero at være ærlig, disse ord betyder lidt til dem, der har fibromialgia.Entonces, at give folk, der ikke har nogen idé om, hvad det betyder at leve denne smertefulde og invaliderende sygdom,1. Brænding af huden. Sommetider synes min hud at være i brand, den ser rå ud. Forestil dig at bruge tid under solen uden solcreme og derefter tage et bad i havet og saltvand, der brænder skadet hud. Så klædes om natten og gnide dit tøj mod din hud. Når du har fibromyalgi, kan tøj kun forårsage denne smerte, du behøver ikke sollys. 2. Akut / brændende smerte Dette er en smerte, der er særlig vanskelig for mig at bære. Det er så alvorligt, at det får mig til at trække vejret. Smerten kommer i bølger og ledsages af kvalme. 3. Smerte i leddene. Min smerte i mine led er en bankende og bankende smerte. Dette påvirker hovedsageligt mine knæ, men det kan også påvirke andre områder. 4. muskel smerteMine muskler er stadig ondt. Selv den mindste aktivitet får dem til at slå og brænde. Jeg finder det umuligt at føle sig roligt, når mine muskler gør ondt, det forstyrrer mig. 5. Spierspasmen  Oplever muskelspasmer hver dag, de er næsten konstante. Det er som om han ikke kontrollerede din krop, som om nogle uforudsete styrker manipulerede dig. 6. Akut smerte Følg at nogen bruger dig som en voodoo dukke. 7. Mellem en bankende og bankende smerte. Jeg er sikker på, at det er et teknisk udtryk for dette, men “et kryds mellem kløe og brænding” er den bedste måde at beskrive den på. Det er dybt i musklerne, og det er umuligt at ridse det. Det giver også et chok i den berørte del af min krop. 8. Bruise sensation.Ikke kun på huden, men også på indersiden føles det knust og følsomt. Brystkassen og ribbenburet virker ofte hævede, hvilket kan gøre vejret smertefuldt (kostokondral smerte). 9. Manglende hele kroppen. Når jeg er overfølsom, føler jeg, at jeg har en ubehagelig fornemmelse over hele kroppen. Den mindste berøring eller bevægelse sender en bankende smerte omkring min krop. 10. Stivhed Forestil dig en sund person, der går i gym efter nogle måneder med inaktivitet. Løft vægte og træne hele kroppen. Næste dag føler de sig stive og har svært ved at bevæge sig. En person med fibromyalgi vækker hver morgen og føles på denne måde. Det ser ud som om han havde en kjole under huden, to størrelser for små. 11. Bestrålede smerterJeg føler smerte, der har et centralt punkt, men udstråler fra det punkt. Smerten kan starte fra ryggen, men også gennem benene, for eksempel. 12. Smerter forårsaget af kontakt. Selv den mindste berøring af en elsket kan forårsage smerte. Jeg skal have to meget store størrelser lavet af blødt og sømløst materiale. Jeg bruger bløde og flade sko af større størrelse, og jeg skal skære mit hår, fordi de giver mig meget smerte i huden. Berøring forårsager mange af de smerter, jeg har beskrevet. 13. Migræne / hovedpineJeg tror ikke en dag uden hovedpine, det kan skyldes spændinger. Migræne forværres af stress og hormoner. Hvis de angriber, vil jeg være uarbejdsdygtig. Jeg mister mit syn, og smerten er så intens … Den mindste bevægelse, berøring eller lyd sender en bankende smerte omkring hovedet og ansigtet. 14. Kittelse af huden. Det ser ud til, at der er kommet tusind insekter omkring min hud. Faktisk er det ret skræmmende. 15. Overfølsomhed. Nogle dage er lyden uudholdelig. På et øjeblik føler jeg smerte, kvalme, svimmelhed, tremor og et truende panikanfald. Men det er ikke bare støj, det er også overfølsomt for lugt, lys og berøring. Ja, en stærk parfume duft kan skade mig. 16. Irritabel tarmsyndrom.Fibromyalgi er ofte forbundet med andre tilstande, såsom irritabel tarmsyndrom (IBS). I modsætning til hvad folk måske tror, ​​viser smerten ved IBS ikke kun i tarmene, men udstråler også til andre dele af kroppen, især i ryggen. Det er en skarp og brændende smerte. Gassen fanget i en allerede betændt tarm er en af ​​de mest smertefulde symptomer på IBS, det er overvældende. Smerter er ikke det eneste symptom på fibromyalgi, men det er symptomet, som har den mest negative virkning på mit liv og mit helbred. 

Del dette:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *