Det finns tre huvudtyper av smärta i fibromyalgi: hyperalgesi, allodyni och parestesi.

Kronisk smärta       är bara ett av de många symptomen som      fibromyalgi      nästan alltid  visar  , men för mig är det vanligast. Smärta påverkar alla aspekter av mitt liv. Dyrt betalning för alla fysiska aktiviteter som jag gör. Även den minsta uppgiften kan leda till en stor ökning av mina symtom. Smärtan vid fibromyalgi är unik på grund av svårighetsgraden, komplexiteten och multipla system som är inblandade. Det finns tre huvudtyper av smärta i fibromyalgi:       hyperalgesi, allodyni och parestesi.

Hyperalgesi översätts bokstavligen som överdriven smärta:      “Hyper” betyder överskott och “algeia” betyder smärta. Är den medicinska termen för att intensifiera smärtan fibromialgia.La allodyni är smärtan du känner när du rör eller gnugga piel.Por exempel lätt tryck på kläder eller lätt massage orsakar smärta eller en lätt bris blåser på huden överkänsliga mot stimuli som normalt inte orsakar .se dolor.La parestesi är en konstig nervös känsla som känns som något krypande, tänder, sveda, klåda eller siffror som en känsla i mitten av foten eller en brännande känsla i espalda.Pero att vara ärlig, dessa ord betyder lite till dem som har fibromialgia.Entonces, att ge människor som inte har någon aning om vad det innebär att leva denna smärtsamma och försvagande sjukdom,1. Bränning av huden. Ibland ser min hud ut i eld, den ser rå ut. Tänk dig att spendera timmar under solen utan solskydd och sedan ta ett bad i havet och saltvatten som brinner skadad hud. Så klä på natten och gnugga kläderna mot huden. När du har fibromyalgi kan kläder bara orsaka denna smärta, du behöver inte solljus. 2. Akut / brännande smärta Det här är en smärta som är särskilt svår för mig att bära. Det är så allvarligt att det får mig att andas. Smärtan kommer i vågor och åtföljs av illamående. 3. Smärta i lederna. Min smärta i mina leder är en throbbing och bankande smärta. Detta påverkar i huvudsak mina knän, men det kan också påverka andra områden. 4. muskelsmärtaMina muskler är fortfarande ömma. Även den minsta aktiviteten gör att de slår och brinner. Jag tycker att det är omöjligt att känna sig lugn när mina muskler gör ont, det stör mig. 5. Spierspasmen  Upplev muskelspasmer varje dag, de är nästan konstanta. Det är som om han inte kontrollerade din kropp, som om några oförutsedda styrkor manipulerade dig. 6. Akut smärta Känner att någon använder dig som en voodoo docka. 7. Mellan en throbbing och bankande smärta. Jag är säker på att det är en teknisk term för detta, men “ett kors mellan klåda och brinnande” är det bästa sättet att beskriva det. Det är djupt i musklerna och det är omöjligt att skrapa det. Det orsakar också en chock i den drabbade delen av min kropp. 8. Bruise sensation.Inte bara huden utan även inne, känner krossas och sensible.El bröst och bröstkorgen oftast verkar svullna, vilket kan vara smärtsamt andning (kostokondral smärta). 9. Fel på hela kroppen. När jag är överkänslig känner jag att jag har en obehaglig känsla över hela kroppen. Den minsta beröringen eller rörelsen sänder smärtsam smärta runt kroppen. 10. Stiffhet Föreställ dig en frisk person som går till gymmet efter månader av inaktivitet. Lyft vikterna och träna hela kroppen. Nästa dag känner de sig styva och har svårt att flytta. En person med fibromyalgi vaknar varje morgon och känner så här. Det verkar som om han hade på sig en klänning under huden, två storlekar för små. 11. Bestrålad smärtaJag känner smärta som har en central punkt, men strålar från den tiden. Smärtan kan börja från baksidan, men också genom benen, till exempel. 12. Smärta orsakad av kontakt. Även den minsta beröringen av en älskad kan orsaka smärta. Jag måste ha två mycket stora storlekar av mjukt och sömlöst material. Jag använder mjuka och plana skor av större storlek och jag måste klippa mitt hår eftersom de ger mig mycket smärta i huden. Att röra orsakar många av de smärtor som jag har beskrivit. 13. Migrän / huvudvärkJag tror inte att en dag utan huvudvärk, det kan bero på spänning. Migrän förvärras av stress och hormoner. Om de attackerar, kommer jag att vara oförmjukad. Jag förlorar min syn och smärtan är så intens … Den minsta rörelsen, röra eller ljudet sänder en smärtsam smärta runt huvudet och ansiktet. 14. Kittling av huden. Det verkar som tusen insekter har kommit runt min hud. Det är faktiskt ganska läskigt. 15. Överkänslighet. Vissa dagar är ljudet outhärdligt. I ett ögonblick känner jag ont, illamående, yrsel, tremor och en hotande panikattack. Men det är inte bara ljud, det är också överkänsligt för lukt, ljus och beröring. Ja, en stark parfym doft kan skada mig. 16. Irritabelt tarmsyndrom.Fibromyalgi är ofta associerad med andra tillstånd, såsom irritabelt tarmsyndrom (IBS). I motsats till vad människor kan tycka, visar IBS-smärtan inte bara i tarmarna utan också strålar ut till andra delar av kroppen, särskilt i ryggen. Det är en skarp och brännande smärta. Gasen som fångas i en redan inflammerad tarm är en av de mest smärtsamma symptomen på IBS, det är överväldigande. Smärta är inte det enda symptomet på fibromyalgi, men det är det symptom som har den mest negativa inverkan på mitt liv och min hälsa. 

Dela detta:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *