Jag kan inte vara den “perfekta hemmafru” med fibromyalgi, och det är okej.

Av: Alicia Thompson

Jag måste erkänna att jag var ett ganska ovanligt barn. Jag växte upp och tittade på matlagningar, Martha Stewart och “I Love Lucy.” Jag drömde om att vara den ideala 1950-hemmafruen med ett obefläckat hem. (Jag vet, ring mig gammaldags, men det låter som kul för mig.) Jag föreställde mig en dag att göra det detaljerade hantverket som Martha Stewart på något sätt hittade tid för. Jag föreställde mig att laga gourmetmat, hemlagad bröd, färskt smör och fortfarande ha tid att sy, hantverk, ren och trädgård. Jag drömde om att någon dag blir bra, perfekt.

När jag äntligen fick min stora dröm, planerade jag alla sätt jag skulle använda min tid som hemmafru. Jag skulle hålla mitt hem obefläckat, laga middag varje kväll och arbeta på roliga hantverk under min fritid. Jag skulle äntligen få tid att göra alla de roliga projekten jag hade drömt om. Jag skulle göra vårt hus ett hem, och jag var glad över det!

Men det gick inte alls som jag hade planerat. (Och ärligt talat, jag har insett det är okej!)

Ungefär ett år efter att jag blev gift, fick jag veta att jag hade fibromyalgi. Jag hade kämpat med trötthet och smärta som hindrade mig från att göra de flesta saker jag hade planerat. Jag befann mig att spendera de flesta dagarna på min soffa och tittade på TV och drömde om alla projekt jag ville göra.

På mina riktigt bra dagar skulle jag skjuta mig över mina gränser och försöka göra alla saker på min lista. Om och om igen pressade jag mig för hårt och hamnade i för mycket smärta för att göra någonting i veckor. Jag var så frustrerad att oavsett hur svårt jag försökte, fortsatte min kropp att ge ut på mig.

Det är inte lätt att acceptera att min kropp inte har styrka och energi för att hålla fast vid mina idealer. Jag spenderade månader känner sig skyldig, lat och värdelös. Frustrationen att låta mig vara nere var förmodligen den största hindret jag var tvungen att övervinna.

Så ofta diskuterar de i den kroniska sjukdomsgemenskapen svårigheterna och frustrationerna hos andras svar på vår sjukdom. Men vi bekämpar mer än andra människors förväntningar. Vissa dagar måste vi bekämpa våra egna.

RÅDDAR FRÅN NATIONAL FIBROMYALGIA ASSOCIATION

Bli involverad i fibromyalgi 
Om fibromyalgi 
Lever med fibromyalgi: vad är nästa? 
Jag insåg äntligen att jag måste ta ett steg tillbaka och ta reda på vad som verkligen betyder. Min man försäkrade mig om och om igen att jag var mycket för svår på mig själv, men jag hade svårt att inse att han hade rätt. Han bryr sig inte om vårt hus är obefläckat; Han bryr sig inte om vi har snabbmat några nätter; Han bryr sig inte om att några dagar som jag fullbordar går ut ur sängen. Mina vänner går inte in i mitt hus och domar mig för att det inte är så rent som jag tycker att det borde vara. Oftast noterar mina vänner och familj inte ens de saker som jag tycker är min mest frustrerande fel.

Jag måste ärligt inse att jag kan släppa mig ur kroken. Jag behöver inte vara Martha Stewart. Jag behöver inte ha allt i mitt liv bara vara perfekt. Ibland behöver vi bara sakta ner och njuta av livets skönhet, även i kaoset.

Mitt liv är inte perfekt. Och det är jag okej med

Referencehttps: //www.ushealthmag.co

Dela detta:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *