Jeg kan ikke være den “perfekte hustru” med fibromyalgi, og det er okay.

Af: Alicia Thompson

Jeg må indrømme, jeg var et ganske usædvanligt barn. Jeg voksede op med at se madlavningsshows, Martha Stewart og “I Love Lucy.” Jeg drømte om at være den ideelle 1950-husmor med et uplettede hjem. (Jeg ved, ring til mig gammeldags, men det lød som sjovt for mig.) Jeg forestillede mig en dag at lave det detaljerede håndværk, som Martha Stewart på en eller anden måde fandt tid til. Jeg forestillede mig at lave gourmetretter, hjemmelavet brød, frisk smør og stadig have tid til at sy, håndværk, ren og have. Jeg drømte om en dag at være, godt, perfekt.

Da jeg endelig fik min store drøm, planlagde jeg alle de måder, jeg ville bruge min tid som husmor. Jeg skulle holde mit hjem uplettede, lave mad hver aften og arbejde på sjov håndværk i min fritid. Jeg vil endelig have tid til at gøre alle de sjove projekter, jeg havde drømt om. Jeg skulle gøre vores hus til et hjem, og jeg var begejstret!

Men det gik ikke på den måde, jeg havde planlagt. (Og ærligt, jeg har indset det er okay!)

Ca. et år efter at jeg blev gift, fandt jeg ud af, at jeg havde fibromyalgi. Jeg havde kæmpet med træthed og smerte, som forhindrede mig i at gøre de fleste af de ting, jeg havde planlagt. Jeg fandt mig selv tilbringe de fleste dage på min sofa og så på tv og drømte om alle de projekter, jeg ønskede at gøre.

På mine rigtig gode dage ville jeg skubbe mig forbi mine grænser og forsøge at gøre alle tingene på min liste. Igen og igen skød jeg mig for hårdt og endte med for meget smerte at gøre noget i uger. Jeg var så frustreret, at det ligegyldigt hvor hårdt jeg prøvede, holdt min krop ud på mig.

Det er ikke let at acceptere, at min krop ikke har styrke og energi til at holde op med mine idealer. Jeg tilbragte måneder med at føle sig skyldig, doven og ubrugelig. Frustrationen ved at lade mig ned var nok den største forhindring, jeg måtte overvinde.

Så ofte diskuterer de i det kroniske sygdoms samfund vanskelighederne og frustrationerne hos andres svar på vores sygdom. Men vi bekæmper mere end andres forventninger. Nogle dage må vi bekæmpe vores egen.

RESSOURCER FRA NATIONAL FIBROMYALGIA ASSOCIATION

Bliv involveret i fibromyalgi 
Om fibromyalgi 
Lever med fibromyalgi: hvad er der næste? 
Jeg indså endelig, at jeg skal tage et skridt tilbage og finde ud af, hvad der virkelig betyder noget. Min mand forsikrede mig om og om igen, at jeg var meget for hårdt på mig selv, men jeg havde svært ved at indse, at han havde ret. Han er ligeglad, hvis vores hus er uplettede; han er ligeglad, hvis vi har fastfood nogle nætter; Han har ikke noget imod, at nogle dage, hvad jeg opnår, går ud af sengen. Mine venner går ikke ind i mit hus og dømmer mig, fordi det ikke er så rent som jeg tror, ​​det burde være. Oftere end ikke, bemærker mine venner og familie ikke engang de ting, som jeg synes at være mine mest frustrerende fejl.

Jeg var ærligt nødt til at indse, at jeg kan lade mig fri af krogen. Jeg behøver ikke at være Martha Stewart. Jeg behøver ikke at have alt i mit liv bare være perfekt. Nogle gange er vi nødt til bare at bremse og nyde livets skønhed, selv i kaoset.

Mit liv er ikke perfekt. Og det er jeg okay med

Referencehttps: //www.ushealthmag.co

Del dette:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *