Jeg kan ikke være den “perfekte hustruen” med fibromyalgi, og det er ok.

Av: Alicia Thompson

Jeg må innrømme at jeg var et ganske uvanlig barn. Jeg vokste opp med å se matlagingsprogrammer, Martha Stewart og “I Love Lucy.” Jeg drømte om å være den ideelle 1950-tallet husmor med et plettfritt hjem. (Jeg vet, ring meg gammeldags, men det hørtes som moro for meg.) Jeg forestilte meg en dag å lage detaljert håndverk som Martha Stewart på en eller annen måte fant tid til. Jeg forestilte matlaging av gourmetmat, hjemmelaget brød, ferskt smør og fortsatt å ha tid til å sy, håndverk, ren og hage. Jeg drømte om en dag å være, vel, perfekt.

Da jeg endelig fikk min store drøm, planla jeg alle måtene jeg ville bruke min tid som husmor. Jeg skulle holde mitt hjem skinnende rent, lage mat hver kveld og jobbe med morsomme håndverk på fritiden min. Jeg skulle endelig få tid til å gjøre alle de morsomme prosjektene jeg hadde drømt om. Jeg skulle gjøre huset vårt hjemme, og jeg var begeistret!

Men det gikk ikke helt slik jeg hadde planlagt. (Og ærlig, jeg har innsett det er greit!)

Omtrent et år etter at jeg ble gift, fant jeg ut at jeg hadde fibromyalgi. Jeg hadde slitt med tretthet og smerte som holdt meg i å gjøre de fleste ting jeg hadde planlagt. Jeg fant meg selv å tilbringe de fleste dager på sofaen min og så på TV og drømte om alle prosjektene jeg ønsket å gjøre.

På mine veldig gode dager, ville jeg skyve meg forbi mine grenser og prøve å gjøre alle tingene på listen min. Igjen og igjen presset jeg meg for hardt og endte opp med for mye smerte å gjøre noe i flere uker. Jeg var så frustrert at uansett hvor hardt jeg prøvde, holdt kroppen min på å gi meg ut.

Det er ikke lett å akseptere at kroppen min ikke har styrke og energi til å holde tritt med mine idealer. Jeg tilbrakte måneder med å være skyldig, lat og ubrukelig. Frustrasjonen til å la meg ned var nok den største hindringen jeg måtte overvinne.

Så ofte diskuterer de i det kroniske sykdomssamfunnet vanskeligheter og frustrasjoner av andres svar på sykdommen vår. Men vi bekjemper mer enn andres forventninger. Noen dager må vi bekjempe vår egen.

RESSOURCER FRA NATIONAL FIBROMYALGIA ASSOCIATION

Bli involvert i fibromyalgi 
Om fibromyalgi 
Lev med fibromyalgi: hva er neste? 
Jeg skjønte endelig at jeg må ta et skritt tilbake og finne ut hva som virkelig betyr noe. Min mann forsikret meg om og om igjen at jeg var mye for vanskelig på meg selv, men jeg hadde det vanskelig å innse at han hadde rett. Han bryr seg ikke om huset vårt er skinnende rent; han bryr seg ikke om vi har fastmat noen netter; Han har ikke noe imot at noen dager alt jeg oppnår, går ut av sengen. Mine venner går ikke inn i huset mitt og dømmer meg fordi det ikke er så rent som jeg tror det burde være. Oftere enn ikke, merker mine venner og familie ikke en gang de tingene som jeg synes å være min mest frustrerende feil.

Jeg var ærlig tvunget til å innse at jeg kan slippe meg av kroken. Jeg trenger ikke å være Martha Stewart. Jeg trenger ikke å ha alt i livet mitt, bare være perfekt. Noen ganger må vi bare bremse og nyte livets skjønnhet, selv i kaoset.

Mitt liv er ikke perfekt. Og det stemmer jeg med

Referencehttps: //www.ushealthmag.co

Dele denne:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *